5 Aralık 2012 Çarşamba

Hamilelik döneminde Saç Dökülmesi


Hamilelik döneminde ki anne adayının ruh halinde ve bedeninde bir çok değişim söz konusudur. Kaldı ki birde hamilelik psikolojisi. Bu duygusallık psikolojisi ile stres ve stresin oluşturduğu bazı sıkıntı yaratan etkenlere örnek verirsek saç dökülmesidir.

Hormonlar saç dökülmesinin öncelikli sebebi

Hamilelik sırasında hormonların değişmesi stres gibi nedenlerle değişiklik gösteren unsurlardan biri de saçlarınız. Normal bir saç 100-150 bin saç telinden oluşurken bunların 80-100 adedi dökülme evresindedir. Genelde hamilelik nedeniyle hormonların değişimi daha fazla saç dökülmesine sebep olur. Bazen başlangıçta çoğalmış gibi görünen saç yoğunluğu süreç içinde hormonların dengelenmeye başlamasıyla normal değerlerin altına iner ve dökülmeye başlar.

Hamilelik sürerken mat ve cansız görünmeye başlayan incelen saç telleri hamileliğin sonlanmasıyla birlikte hızla dökülme aşamasına gelir. Hamilelik sonrasında yaşanacak uykusuzluk ve stres de bu durumu daha da fazla tetikler. Araştırmalara göre yeni annelerin yaklaşık %50’si saç dökülmesi sorunu yaşıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder